zondag 12 januari 2020

Noten zaden cracker

Van de sportschool kreeg ik dit recept. Lekker en heel snel klaar.



Ingrediënten:
70 gram sesamzaadjes
70 gram zonnebloempitten 
70 gram lijnzaad
50 gram kastanje meel/ havermout/ boekweit
2 gram zeezout = flinke snuf
2 x 75-90 ml water


Werkwijze

Maal alle droge ingrediënten in de keukenmachine. voeg dan het water toe. Voeg nog 35 gram zonnepitten toe.
Roer door en voeg eetlepel voor eetlepel water toe en blijf roeren tot je een dikke smeerbare substantie hebt. Verwarm de oven voor op 145 graden (160 graden hetelucht).
Leg de brij tussen twee vellen bakpapier en wrijf met platte handen vanuit het midden uit naar de randen tot een mooie dunne egale plak. Haal het bovenste vel er voorzichtig af. Maak de randen recht en repareer eventuele gaten met een pannenkoekmes.
Snijd de vorm van de crackers voor. Maak verschillende formaten, kleine vierkante crackertjes om te beleggen als tussendoortje en gewoon rechthoekig om te beleggen tijdens lunch en ontbijt.
Bak in het midden van de oven 15 minuten, draai ze op je gemak om en bak nog eens 10-15 minuten of tot ze goed droog zijn. Laat afkoelen op een rooster en bewaar luchtdicht en donker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten