zaterdag 25 januari 2020

Witte kool met rozijnen en appel

Elke dag leren we toch nog weer iets bij. Bv witte kool klaar maken en dan een uurtje laten staan met de dressing. De kool wordt dan zacht!


Ingrediënten
2 eetlepels rozijnen
400 gram witte kool
1 appel in stukjes
1 eetlepel olie (25% olie)
1 eetlepel halfvolle yoghurt
1 theelepel karwijzaad (kummel)
citroensap

Werkwijze
Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, het karwijzaad en wat citroensap.
Meng de dressing door de witte kool.
Schep de rozijnen er door. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
Laat de koolsalade eventueel afgedekt op een koele plaats een paar uur staan om wat zachter te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten