zaterdag 25 januari 2020

Wiite kool met pindakaas

Een vega salade en erg lekker. Ik heb wel de pindakaas even verwarmd. Dat is het makkelijker roeren. Wij aten het met worteltjes uit de oven en opgebakken aardappels.

Bron: naar een idee van het Voedingscentrum.

Ingrediënten
stuk witte kool (circa 300 gram)
1 flinke winterwortel
½ rode peper
½ teentje knoflook
2 eetlepels 100 % pindakaas
ca. 1 eetlepel citroensap
mespunt gemberpoeder
mandarijnen

Werkwijze:
Schaaf of snijd de witte kool in fijne reepjes.
Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
Was het stukje peper en verwijder voor een deel de pitjes. Snijd het stukje peper heel fijn.
Pers het halve teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de pindakaas, 1 eetlepel water, het citroensap, de peper en wat gemberpoeder toe en roer dit tot een dressing.
Meng de dressing door de kool en wortel. Laat de groente afgedekt op een koele plaats staan, dan wordt de kool wat zachter.
Voeg na een uurtje de mandarijnen toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten