dinsdag 28 april 2020

Doperwtenburgers

Helemaal in to de vega burgers!  Gevonden bij leukegiet.nl

Ingrediënten

130 gram doperwten
1/2 rode ui – grofgesneden
1 teentje knoflook
3 blokjes diepvriesspinazie
1 blik kikkerwten van 400 ml – uitgelekt en afgespoeld
een paar takjes verse peterselie
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
2-3 eetlepels paneermeel
peper en zout
3 eetlepels havermeel – om te bestuiven


Werkwijze

Begin met het ontdooien van de doperwten en de blokjes spinazie.
Stop de doperwten, kikkererwten, spinazie, blokjes ui, knoflook en peterselie in een keukenmachine en maal tot een grof geheel.
Voeg de grove puree in een andere kom en meng hier de paneermeel, komijn, chilipoeder, peper en zout doorheen.
Maak van de puree 4 tot 5 burgers en bekleed de vegaburgers met wat bloem.
Leg de doperwtenburgers op een groot bord en zet het bord voor 10 minuten in de vriezer – of in de koelkast als je de burgers vooruit maakt.
Bak de doperwtenburgers in een koekenpan met wat olie goudbruin aan beide kanten. Dit duurt al met al zo’n 8-10 minuten.
Kan op een broodje, maar ook gewoon met salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten