donderdag 13 augustus 2020

Bloemkool met pasta en roomsaus

Het seizoen van de bloemkool breekt weer aan.  Nu is er altijd wel bloemkool, maar in augustus is de bloemkool soms een euro. We eten zoveel mogelijk van het seizoen, maar hoe eet je dan bloemkool.
Ik maak er wel frittata van of een ovenschotel. Maar dit recept is ook heerlijk.

Ingrediënten:

150 gram volkoren  pasta (evt. marcaronie)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
500 gr bloemkool(roosjes)|
100 gr doperwten
250 ml (warme) kippenbouillon (of groentebouillon als je het recept vegetarisch wil houden)
100 ml kookroom
paar druppels citroensap
parmezaanse kaas
verse peterselie
snufje zout en peper

Werkwijze:
Kook de bloemkool circa 10 minuten. Ondertussen doe je twee eetlepels olijfolie in een (steel)pan en pers je de teentjes knoflook hierboven. Heel kort (circa 15 seconden) laten aanfruiten en dan doe je de pasta erbij, de hete bouillon, de room, citroensap en een snufje zout en peper. Even roeren en laten koken voor ongeveer 7  tot 10 minuten. De pasta neemt tijdens het koken al het vocht op en er blijft een heerlijke romige pasta over als resultaat. Bloemkool en doperwten erdoor, verse peterselie eroverheen, nog een beetje geraspte parmezaanse kaas en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten