Het is weer de tijd van sperziebonen. Wat maak je daar nou van als je geen aardappels met een gehaktbal meer eet. Ik had al tjap tjoy gemaakt. Ook erg lekker. Maar wat nog meer dan. Zo kwam ik op de site van Francesca kookt.
Een heerlijk recept en voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten: voor 2 personen
– 125 gr volkoren penne
– 1 ui
– half blikje tomatenblokjes
– 1 paprika
– 500 gr sperziebonen
– 1el olijfolie
– 60gr AH merk roomkruidenkaas
– snufje cayennepeper
– zout
– peper
Werkwijze:
1. Kook de penne.
2. Kook de sperziebonen
3. Fruit de ui
4. Voeg later de gesneden paprika toe
5. Laat de tomatenblokjes even mee warmen
6. Voeg de sperziebonen en penne toe
7. Voeg naar smaak peper,zout en de cayennepeper toe
8. Roer tot slot, de pan is al van de warmte bron, de Boursin toe.
Eet smakelijk!
Sperziebonen met pasta en pesto
Ook een heerlijk recept! Gevonden bij de site van de AH. Super lekker!
Ingrediënten:
400 g verse sperziebonen
1 ui
150 g penne
250 g mozzarella
2 el traditionele olijfolie
75 g verse groene pesto
Werkwijze:Maak de sperziebonen schoon. Pel en halveer de ui, snijd in halve ringen. Kook de sperziebonen en ui in ca. 10 min. beetgaar. Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de mozzarella in stukjes. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Meng de olie erdoor en en verwarm door en door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel het sperziebonenmengsel, de mozzarella en de pesto erover. Lekker met tomatensalade en balsamicodressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten