vrijdag 14 augustus 2020

Sperziebonen met couscous

Een lekker recept met sperziebonen. Het is nu de tijd voor deze groente. Seizoensgroenten. Recept is van het Voedingscentrum. Lekker met een salade. De ras el hanout heb ik zelf gemaakt. Zie voor het recept hieronder.


Ingrediënten:

2 eieren
150 gram volkoren couscous
3-4 theelepels ras el hanout
250 gram sperziebonen
1 ui
1 teentje knoflook
2 paprika's, bijv. rood en geel
2 eetlepels olijfolie
½ citroen
40 gram walnoten

Werkwijze:

1. Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.
2. Doe de couscous in een schaal en meng er 2 theelepels ras el hanout door.
3. Breng 225 ml water aan de kook. Schenk dit over de couscous en roer goed met een vork. Laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
4. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
5. Pel de ui en de knoflook en snijd dit in snippers.
6. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
7. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
8. Fruit de ui en de knoflook met wat ras el hanout in de olie zacht. Bak de blokjes paprika mee tot ze zacht zijn. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
9. Schep de gewelde couscous door de groente. Maak het gerecht op smaak met nog wat ras el hanout, geraspte citroenschil en citroensap.
10. Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
11. Strooi de walnoten erover.

Ingrediënten om ras el hanout te maken

  • el korianderzaadjes
    2 el komijnzaad
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl kardemom


Geen opmerkingen:

Een reactie posten