woensdag 31 augustus 2022

Kikkererwtensoep

 Ingrediënten: 

1 blik gekookte kikkererwten 240 gram uitlekgewicht
5 eetlepels smaakvolle olijfolie extra vierge
5 teen knoflook fijn geperst
3 theelepel rozemarijn vers heel fijn gehakt
1,5 liter groentebouillon met 0% zout
100 gram linzen(pasta)


Werkwijze:

Kook de linzenpasta af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.|( bewaar het vocht, kan later gewoon door de soep)
Spoel de kikkererwten met water en laat ze uitlekken in een zeef. ( bewaar het vocht, kan later gewoon door de soep)
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en fruit dit 2 minuten, laat deze niet bruin worden.
Voeg de bouillon toe en breng deze zachtjes aan de kook.
Voeg de helft van de kikkererwten toe en pureer de soep.
Kook de soep zachtjes 5 minuten.
Voeg net voor serveren de overgebleven kikkererwten en linzenpasta toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten