vrijdag 7 april 2017

Havermoutbrood

Van een vriendin kreeg ik een stukje havermoutbrood. Ik was gelijk verkocht heerlijk. Ik heb het direct zelf gemaakt....

De basis is het recept van www,droge spieren.nl

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:45 minuten
Materiaal: ovenschaal of bakblik, bakpapier

Ingrediënten
250 gram havermout
30 gram gebroken lijnzaad
30 gram pompoenpitten
3 el kaneel
3 eieren
180 ml plantaardige melk
1 geprakte banaan
1 appel in stukjes
allerlei soorten noten
rozijnen
1 theelepel bakingsoda

Werkwijze
Gelukkig is dat ontzettend makkelijk – je hoeft eigenlijk alleen maar de ingrediënten bij elkaar te gooien. Meng de havermout, gebroken lijnzaad, pompoenpitten, kaneel, eieren, plantaardige melk en geprakte banaan in een kom. Voeg eventueel gedroogd fruit, nootjes, kokos of andere extra’s toe, als je dat lekker vindt. Verdeel het geheel vervolgens in een cakevorm en bak ongeveer drie kwartier of iets langer op 170 graden, en voilà, je havermoutbrood is klaar! Laat het iets afkoelen voor je het in plakjes snijdt, dan blijft het zeker stevig genoeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten