vrijdag 14 april 2017

Knolselderijsoep

De vriezer moest leeg en er lagen nog twee bakjes knolselderij in. In principe gooi ik niet weg, dus tja wat moet je hier dus nog mee. Ik gebruik eigenlijk knolselderij allee in de erwtensoep. In eens bedacht ik me: soep van kopen?  Er lag nog een verdwaalde ui in de kelder met drie verschrompelde aardappels en in de koelkast nog wat bleekselderij.
Met elkaar genoeg voor een lekker soepje...


Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd:20 minuten
Materiaal: staafmixer


Ingrediƫnten:
bakje knolselderij
1 rode ui
200 gram prei
restje bleekselderij
2 aardappels
2 bouillonblokjes
zout
laurierblad
tijm
peper
knoflook

Werkwijze:
Breng een grote pan met 2 liter water aan de kook
Snijdt vervolgens de knolselderij, bleekselderij, de ui en de aardappels in kleine stukjes en doe ze in de pan. Doe de kruiden en de bouillonblokjes in de pan en het laurierblad/
Laat dit 20 minuten zachtjes door koken.
Vis dan het laurierblad uit de soep.
Ga even met de stafmixer door de soep totdat het een egale soep is geworden.

Serveer de soep met een scheutjes room en een beetje peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten