zondag 2 april 2017

Fritatta met gemengde groenten

Een heerlijke fritatta met heel veel groenten. Bedacht door manlief. En ik moet echt toegeven: heerlijk. Vooral de bloemkool. Deze niet te zacht laten worden. Het ziet er ook zo mooi uit. We hebben er met 2 personen van gegeten. Met een een ei meer wordt het net wat compacter en kan je het op een feestje in kleine stukjes uitserveren.



Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd:25 minuten
Materiaal: ovenschaal of bakblik, staafmixer

Ingrediƫnten
* grote  ui
* wortel
* stukje rode paprika
* restje snijbonen( 6 stuks)
* 1 zoete aardappels
* een stukbloem
Totaal ongeveer 1000 tot 1200 gram groenten
* 2 eieren
* 100 ml amandelmelk( maar als de groenten erg vochtig zijn, wat minder melk toevoegen)
* evt. 50 gram havermout
* lepel speltbloem
* teen knoflook
* zout
* peper
* kurkuma

Werkwijze
Kook de bloemkoolroosjes 3 a 4 minuten. Ze moeten nog flink knapperig zijn. Bak de ui glazig, samen met de wortel, zoete aardappel en de paprika. Snijd knoflook in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het eind met de zout en de kruiden. 
Doe de eieren in een hoge kom samen met evt de havermout. ( Ik doe dat, zodat het beslag wat dikker wordt. Maar het kan ook zonder) Mix met de stafmixer de eieren schuimig. Let op: niet te lang.
Doe de groenten in de schaal.  Giet de eiermassa over de groenten.

Zet de schaal in een voor verwarmde oven en bak de frittata in 25 minuten gaar op 175 graden. Als ik twijfel of het deeg goed gaar is, zet ik de schaal nog 3 minuten in de magnetron op 900 watt. Als je er een sateprikker in prikt moet deze zonder  problemen er weer uit komen.


Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten