zaterdag 8 juli 2017

Venkelsoep

Ergens op weg naar school is een pluktuin. Daar hadden ze venkelknollen. Ik ken venkel als groente niet goed. Maar het leek me leuk om daar iets mee te proberen. Een knol gekocht. Hij bleef maar liggen we werd er natuurlijk niet beter van. Om internet gezocht wat je er mee kon doen. Omdat het een klein knolletje betrof bleef eigenlijk venkelsoep over.


Voorbereiding: 10 min.
Kooktijd: 20 min.

Materiaal: koekenpan en soeppan


Ingrediƫnten:
venkelknol
dikke ui
2 bouillonblokjes

Werkwijze:
Zet een liter water op met de 2 bouillonblokjes
De knol ontdaan van rare plekken en de bovenste takken. De goede stukjes daarvan even apart gelegd. De knol in kleine stukjes snijden.
Vervolgens de ui schillen en in kleine stukjes snijden.
Het afval van de knol en de ui wassen en in de bouillon doen. Dit 15 minuten laten trekken.
De knol en de ui bakken in de koekenpan.
De bouliion zeven en de gebakken ui en knol toevoegen.

Een heerlijk versterkend soepje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten