Brandnetels zitten vol mineralen, zoals ijzer, silica, kalium, calcium, mangaan en de vitaminen A, B, C, E en K. Bovendien bevat brandnetel ook mierenzuur, histamine en chlorofyl. Allemaal stoffen die bijzonder heilzaam zijn voor lichaam en geest.
Nu verschillende keren gemaakt en echt super lekker!
Ingrediƫnten
500 gram toppen van de brandnetel
2 aardappels
1 dikke ui
3 bouillonblokjes
1,5 liter water
dikke teen knoflook
peper en zout naar smaak
Werkwijze
Was de brandnetels.
Fruit de ui, die je in stukjes hebt gesneden en fruit de knoflook mee.
Schil de aardappels en snijdt ze in stukjes
Voeg 1,5 kokend water toe met de bouillonblokjes
Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken
Met staafmixer pureren
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten