woensdag 15 november 2017

Italiaanse uiensoep

Gevonden op een briefje van de Jumbo. Erg lekker en heel simpel.



Ingrediënten:
2 el olijfolie
600 g uien
2 tenen knoflook
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
1,5 l runderbouillon
0,5 el balsamicoazijn
1 snufje zout
1 snufje peper


Werkwijze:
Verhit de olie in een soeppan.
Fruit de uiringen met de knoflook, de laurier en de tijm ca. 15 min. zachtjes zonder de ui te laten kleuren.
Draai het vuur hoger en laat de uien lichtbruin kleuren.
Schenk de bouillon in de pan. Laat de soep afgedekt nog ca. 20 min. op laag vuur trekken.
Verwijder de tijm en de laurier.
Breng de soep op smaak met de balsamicoazijn, zout en peper en schep het in de kommen.

Evt bij het serveren  bkauwe aderkaas in kleine blokjes toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten