Met het snikhete zomerweer heb ik behoefte aan koude dingen. Komkommersoep is dan heerlijk heb ik ontdekt. Er zijn verschillende variaties. Ook bv met snippers zalm. Maar die had ik niet in huis.
Ingrediƫnten
1 komkommer
1 sjalot/ui
½ el traditionele olijfolie
500 ml groentebouillon (van tablet)
4 takjes verse munt
4 el volle yoghurt
1 teen knoflook
Werkwijze:
Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe.
Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de yoghurt erdoor en laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden. Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de munt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten