Van huis uit kende ik alleen bloemkool met een maizenapapje....... Dit is echt iets anders.
Gisteren ook geprobeerd met witte kool. Lekker, maar een beetje droog. Moet ik even nadenken!
Ingrediënten:
Volgens het recept van de AH
1 bloemkool
2 el soto kruiden( Indische kipkruiden, kort door de bocht)
3 el arachideolie
4 middelgrote eieren
1 citroen
20 g verse selderij
4 el magere yoghurt
800 g kikkererwten in blik
400 g gesneden spitskool
125 g taugé
Mijn recept: voor 2 personen en de volgende dag voor de lunch
1 bloemkool (hangt natuurlijk ook af van de grote van de bloemkool)
2 el soto kruiden( Indische kipkruiden, kort door de bocht)
3 el arachideolie
4 middelgrote eieren
1 citroen
20 g verse selderij
2 el magere yoghurt
250 g kikkererwten in blik
200 g gesneden spitskool of ijsbergsla
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 4 plakken van 2 cm dik.
Meng 1½ el soto-kruiden (per 4 personen) met de olie en eventueel zout en bestrijk de bloemkoolsteaks rondom met het mengsel. Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Schep samen met de spitskool en taugé om met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Leg de eipartjes erop.
Serveer de bloemkoolsteaks met de salade en citroenpartjes. Bestrooi met de rest van de selderij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten