zaterdag 20 november 2021

Soep van de snijresten van spruitjes

Om in gerechten mooie spruitjes te gebruiken, pel ik de spruitjes tot ze mooi rond zijn. Soms heb ik dan veel restjesblad van de spruitjes.  Ik bewaar de mooiste stukjes en blaadje en maak er weer soep van.
Zo voorkom ik weer voedsel verspilling! En hebben we weer een lekker soepje!



Ingrediënten

schilresten van de spruitjes
liter groente bouillon( van blokjes kan ook prima)
teenknoflook
1 ui
evt beetje gember
evt. een aardappel

Werkwijze

Fruit de gesneden ui en bak de teen knoflook mee
Was de restjes van de spruitjes
Verwarm de bouillon
Doe de ui, resten van de spruitjes en de in kleine blokjes gesneden aardappel in de pan
Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken
Pureer de soep met een staf mixer 

Evt een eetlepel mosterd toevoegen of een eetlepel boursin.

Serveren met een stukje brood!  







Geen opmerkingen:

Een reactie posten