zaterdag 7 januari 2017

Notenvruchtenbrood

Een heerlijk alternatief voor het "normale " krentenbrood. Eventueel als cake. Maar ook met een beetje boter lekker als lunch. Ik doe wel altijd de helft in de vriezer. Er zit geen boter of olie in. Het broodje wordt dan wel gauw droog.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:40 minuten  
Materiaal: weegschaal,cakeblik bakpapier

Ingrediƫnten:
* 150 gram havermout
* 150 gram boekweitmeel
* 3 eieren
* 100 ml amandelmelk
* theelepel backing soda
* theelepel kaneel
* 1 cm verse gember
* 1/2 theelepel kardemom

Voor de vulling:
* 1 appel
* 1 banaan
* 10 dadels in kleine stukjes gesneden
* 5 abrikozen in kleine stukjes gesneden
* 50 gram gewelde rozijnen
* 50 gram walnoten
* 25 gram cashnoten
* 2 eetlepels lijnzaad
* 2 eetlepels zonnebloempitten

Werkwijze:
Maak een cakeblik bekleed met bakpapier klaar. Maak dan een beslag van bloem, eieren en de melk. Direct alles door elkaar. Je kunt eventueel de eieren kloppen, maar ik doe dat nooit.  Voeg dan de kruiden toe. Roer dit tot een smeuiig maar niet te dun beslag. Verzamel dan alles voor de vulling in een schaal. Als je alles hebt, roer dit dan door het beslag. Voeg aan het einde de backing soda toe.

Bak het notenvruchtenbrood in een oven op 175 graden in 45 minuten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten