Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd:40 minuten
Materiaal: weegschaal,cakeblik bakpapier
Ingrediƫnten:
* 150 gram havermout
* 150 gram boekweitmeel
* 3 eieren
* 100 ml amandelmelk
* theelepel backing soda
* theelepel kaneel
* 1 cm verse gember
* 1/2 theelepel kardemom
Voor de vulling:
* 1 appel
* 1 banaan
* 10 dadels in kleine stukjes gesneden
* 5 abrikozen in kleine stukjes gesneden
* 50 gram gewelde rozijnen
* 50 gram walnoten
* 25 gram cashnoten
* 2 eetlepels lijnzaad
* 2 eetlepels zonnebloempitten
Werkwijze:
Maak een cakeblik bekleed met bakpapier klaar. Maak dan een beslag van bloem, eieren en de melk. Direct alles door elkaar. Je kunt eventueel de eieren kloppen, maar ik doe dat nooit. Voeg dan de kruiden toe. Roer dit tot een smeuiig maar niet te dun beslag. Verzamel dan alles voor de vulling in een schaal. Als je alles hebt, roer dit dan door het beslag. Voeg aan het einde de backing soda toe.
Bak het notenvruchtenbrood in een oven op 175 graden in 45 minuten.
Ingrediƫnten:
* 150 gram havermout
* 150 gram boekweitmeel
* 3 eieren
* 100 ml amandelmelk
* theelepel backing soda
* theelepel kaneel
* 1 cm verse gember
* 1/2 theelepel kardemom
Voor de vulling:
* 1 appel
* 1 banaan
* 10 dadels in kleine stukjes gesneden
* 5 abrikozen in kleine stukjes gesneden
* 50 gram gewelde rozijnen
* 50 gram walnoten
* 25 gram cashnoten
* 2 eetlepels lijnzaad
* 2 eetlepels zonnebloempitten
Werkwijze:
Maak een cakeblik bekleed met bakpapier klaar. Maak dan een beslag van bloem, eieren en de melk. Direct alles door elkaar. Je kunt eventueel de eieren kloppen, maar ik doe dat nooit. Voeg dan de kruiden toe. Roer dit tot een smeuiig maar niet te dun beslag. Verzamel dan alles voor de vulling in een schaal. Als je alles hebt, roer dit dan door het beslag. Voeg aan het einde de backing soda toe.
Bak het notenvruchtenbrood in een oven op 175 graden in 45 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten