zaterdag 12 november 2022

Bietenquiche

We houden van bietjes, maar dit recept kende ik niet... lijkt me heerlijk!

Ingrediënten 

1 rode ui(gepeld)
2 el azijn
10 tenen  knoflook (grof gesneden)
2 gekookte rode bietjes (in parten)
2 el olijfolie
1 el suiker ( kan ook zonder)
1 el tijm (fijngehakt)
zout
peper
120 g geitenkaas (zacht)
120 geitenkaas (hard, geraspt)
3 eieren
200 ml crème fraîche



Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bodem. Ik gebruik altijd het recept uit de vegabijbel van Isabella Roerdam

De vulling:

Snijd de rode ui in parten, schep ze om met de azijn.

Bak de knoflook en bieten in de olijfolie. Voeg 100 ml water, de rode ui met azijn en suiker toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Kook totdat het vocht een dikke karamel is geworden.

Verdeel de kazen over de voorgebakken taartbodem. Schep de bietparten en de rode ui erover. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Schenk in de quiche en bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bietenquiche uit de oven, bestrooi met tijm en serveer direct

Geen opmerkingen:

Een reactie posten