vrijdag 7 mei 2021

Rijstkoekjes van restjes rijst

Soms kom ik zomaar toevallig leuke recepten tegen. Bij toeval stuitte ik op deze. Rijstkoekjes van restjes rijst. Ze zijn super lekker. Ik moet de hartige versie nog proberen, maar ik twijfel er niet aan of deze zijn ook prima.






Ingrediƫnten:
gekookte rijst,
bloem of havermoutmeel
ei,
honing of geprakte banaan
geweekte rozijnen ( in thee ),
geraspte appel
evt melk,
wat kaneel en gember
snufje zout,
boter of olie om in te bakken.

Werkwijze: 
Strooi het meel over de rijst. Scheid eidooier en eiwit, klop het eiwit stijf met een beetje suiker & snufje zout. Roer opgeklopt eiwit en eidooier door het meel en rijstmengsel. Voeg rozijnen en honing ( of banaan)toe. Roer tenslotte naar wens wat melk/water door het mengsel, dat echter niet dun mag worden. Verhit boter in een hete koekenpan en leg er hoopjes mengsel in. Druk die rijsthoopjes wat platter. Bak deze tot ze aan de onderkant bruin zijn. Draai ze vervolgens om. Strooi er na het bakken wat kaneel over. De rijstkoekjes worden wat frisser van smaak als er een halve eetlepel citroensap aan is toegevoegd. De rozijnen kunnen worden vervangen door en/of aangevuld met stukjes walnoten.

Hartige rijstkoekjes

200 gram gare rijst
30 gram boter
30 gram bloem/ havermout
klein beetje groentebouillon
geraspte kaas ( liefst belegen boerenkaas)
peper en zout
losgeklopt ei
evt. teen knoflook
kleine stukjes ui, paprika, courgette, prei

Werkwijze: zie de zoete koekjes.
Je kijkt de rijst ook verwerken in een rouge en er dan kroketjes van maken.

Naar een idee van: Neerlandsdis.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten