Het wordt natuurlijk een sport om alles zoveel mogelijk zelf te maken. Wat dacht je van hummus. Heel makkelijk!
Ingrediënten
350 g biologische kikkererwten in pot
½ citroen
1 teen knoflook
3 el tahin sesampasta
½ t zout
5 el water
1 el extra vierge olijfolie
½ tl milde paprikapoeder
handjevol fijn gesneden peterselie
Werkwijze
Pureer de kikkererwten met de sesampasta, voeg een de uitgeperste knoflook, olijfolie en de citroensap toe, Voeg hier bij op smaak paprikapoeder, zout, peper en fijn gesneden peterselie toe, Roer alles goed door elkaar.
Wortel hummus
1 middelgrote winterpeen grof gehakt( even kort gekookt)
200 gr kikkererwten
1 eetlepel tahin
2 teentjes knoflook geperst
0.5 citroen rasp en sap
1 theelepel tijm
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
0.5 theelepel cayennepeper
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel za'atar
(Za'atar: Het basisingrediënt van za’atar is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Mmm! Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. Za’atar is trouwens niet alleen de naam van de kruidenmix maar ook van het kruid zelf.)
Bieten hummus
200 gr kikkererwten
1 eetlepel tahin2 teentjes knoflook geperst
0.5 citroen sap
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
0.5 theelepel cayennepeper
4 eetlepels olijfolie
2 kleine gekookte bieten geraspt
1 eetlepel pistachenoten grof gesneden
Werkwijze:
Pureer de kikkererwten met de tahin, knoflook, citroensap, paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper en olijfolie. Maal de bieten erdoor. Schep in een kom en garneer met de pistachenoten en dille.
Pizza hummus
200 gr kikkererwten
1 eetlepel tahin
2 teentjes knoflook geperst
4 zongedroogde tomaatjes fijngehakt
0.5 citroen sap
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
0.5 theelepel cayennepeper
20 gram Parmezaanse kaas geraspt
basilicum (naar smaak toevoegen) om te garneren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten