maandag 7 november 2022

Pinda stoof van de Hippe Vegatariere

Pindastoof

Ingrediënten   voor 4 personen

4 zoete aardappelen, in blokjes ( Aldi  € 1,99 750 gr )
3 teentjes knoflook, geperst
1 rode chilipeper, fijngesneden (  €0,40) 
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld ( € 1,20 of zelf koken €0,40 )
1 blik (400 g) tomatenblokjes (Aldi €0,69 )
1 limoen, het sap ( uit een potje € 0.10)
200 g spinazie ( diepvries € 0,50 )
100 g pindakaas € 0,50)
500 ml groentebouillon ( € 0,05 )
3 cm gember, geschild en geraspt € 0,40)
zonnebloemolie
zout en peper

voor de garnering

25 g pinda’s, grof gehakt ( €0,10)
5 g koriander, grof gesneden

Totaal  €6,50  Met zelf gekookte kikkererwten  € 5,70  Nog geen € 1,50 p.p. 

Werkwijze

1. Verhit wat zonnebloemolie in een ruime stoofpan en bak hierin de knoflook, gember en rode chilipeper 3 minuten tot het begint te geuren.

2. Voeg de zoete aardappel, kikkererwten, tomatenblokjes, pindakaas en de groentebouillon toe en laat op lage temperatuur 20 minuten pruttelen.

3. Verwijder de pan van de warmtebron, voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg nu ook het limoensap toe aan de stoof en roer nog eens goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.

4. Verdeel de stoof over de borden en garneer met de pinda’s en koriander. Serveer direct!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten