zaterdag 13 mei 2017

Rabarbermous

Van opa en oma kregen we een paar stelen frisse rabarber mee. Wat moet je daar dan mee als je geen suiker eet. Na wat gezoek op internet heb ik het volgende recept uitgedokterd. Rabarbermous voor op een kwark.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Materiaal: stamper

Ingrediƫnten:
6 stelen rabarber
1 appel
1 wortel( elstar)
1 kleine zoete aardappel
theelepel kaneel
evt. een beetje honing

Werkwijze:
Ik heb de wortel geschild evenals de zoete aardappel. Vervolgens in kleine stukjes gesneden en aan de kook gebracht. Toen het gaar was dit gestampt.
In een andere pan de rabarber en de appel gekookt, totdat de rabarber uit een viel,
Vervolgens bij elkaar in gedaan en laten koelen .

Serveer tip:
Doe een bodem mous in een klein glas, daarover wat havermout. Een dikke schep kwark en weer een beetje mous erover heen.
Heerlijk.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten