maandag 8 mei 2017

Appelcake

Gevonden op internet: een appelcake zonder suiker.   Hij is me heerlijk! Ik heb inmiddels ook een variant gemaakt met rabarber.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 40 minuten
Materiaal: bakblik en oven


Ingrediënten: 
200 gram havermout
200-250 ml ongezoete amandelmelk
1 ei
4 grote medjoul dadels (ca. 80 gram)
2 appels in stukjes
2 handjes rozijnen
5-6 kleine gedroogde vijgjes
flinke snuf koekkruiden
flinke snuf kaneel
vanille (uit een stokje of 1 tl bourbon poeder)
een snuf kardemom
een snufje zout
1 el bakpoeder

Werkwijze:
Ontpit de dadels en week ze heel eventjes in warm water en verwarm de oven voor op 180°C. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes en doe die samen met de rozijnen, de vijgen (ook in kleine stukjes), de koekkruiden en kaneel in een mengkom en hussel alles goed om.

Doe de dadels in de keukenmachine en maak er een soort dadelpasta van. Voeg nu alle andere ingrediënten toe, behalve het appelmengsel, en meng alles goed met de machine. Kijk even naar de dikte van het beslag hoeveel amandelmelk je precies nodig hebt, voeg gewoon beetje bij beetje nog wat toe als je het beslag te dik vindt.

Voeg nu het beslag toe aan het appelmengsel en meng alles goed door elkaar. Bekleed een cakeblik met bakpapier en doe daar het cakebeslag in. De cake gaat nu nog 30 tot 40 minuutjes in de oven en klaaaaaar! Kop thee erbij en smullen maar.

Bron:http://www.glowmagazine.nl/snelle-appelcake/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten