dinsdag 9 mei 2017

Frittata met zoete aardappels en spinazie

We hadden niet zoveel meer in huis, alleen diepvries spinazie en zoete aardappels. Tja wat kun je daar dan mee? Maar Manlief is creatief en bedacht samen met Jamie Oliver het volgende recept.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten
Materiaal: ovenschaal en oven

Ingrediƫnten:
- 2 kleine zoete aardappelen
- een uitje
- kwart rode paprika
- olijfolie
- 200 g diepvriesspinazie
- nootmuskaat
- 2 a 3 grote eieren
- 35 g feta, verkruimeld
- evt. wat geraspte kaas
- handvol havermout
- zout en peper

Werkwijze:
1. Laat de spinazie ontdooien
2. Snijd de ui in stukjes en fruit deze aan
3. Snijd de zoete aardappels in stukjes en bak deze heel kort mee
4. Idem met de stukjes paprika
5. Voeg dan de spinazie toe en zorg dat het vocht snel met heet vuur wat verdampt
6. Mix de eieren tot een schuimig geheel en doe de nootmuskaat er door
7. Strooi in de ovenschaal de havermout( dit absorbeert het vocht)
8. Doe het prutje in de ovenschaal
9. Verdeel de feta over de schaal
10. Giet het eimengsel over het prutje
11. Voeg de geraspte kaas toe

Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 170 graden en 30 minuten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten