zaterdag 13 mei 2017

Paleispannenkoeken uit Suriname

Nog zo'n leu krecept vond ik in blad Aan de  Keukentafel van de Coop. Paleispannenkoeken oranje van kleur. Heerlijk... en leuk op Koningsdag.


Ingrediënten
200 gr (fles)pompoen (of zoete aardappel)
200 gr havermout/ boekweit
2 eieren
50 gr bakboter
250 gr broccoli
250 gr wortel
125 gr rode paprika
125 gr gele paprika
250 gr spitskool
2 teentjes knoflook
1 ui
1 stukje verse gember (duimgrootte)
zout
olijfolie

Werkwijze
1. Schil, was en snijd de pompoen. Kook de stukken in een ruime hoeveelheid water in zo’n 15 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet, maar vang het kookvocht op. Pureer de pompoen.
2. Doe het meel in een kom en het kookvocht van de pompoen erbij. Voeg de eieren toe. Mix totdat het beslag glad, maar niet te dun is. Roer de pompoenpuree erdoor en voeg wat zout toe. Smelt de boter en schenk dit bij het beslag.
3. Verwarm een vetvrije koekenpan en bak elke pannenkoek van een laagje beslag. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai je ‘m om. Let op, je hoeft geen boter meer in de pan te doen.
4. Snijd de broccoli in roosjes, de wortel, paprika’s en spitskool in reepjes, de knoflook en ui in kleine stukjes en de geschilde gember in grove stukken. Gember is hier puur een smaakmaker, die je er later gemakkelijk uit kunt vissen.
5. Bak in de olijfolie eerst de ui en knoflook, voeg na een paar minuten de gember toe. Hussel even. Doe de broccoli en wortel erbij, en na 5 minuten de paprika’s en de spitskool. Voeg wat zout naar smaak toe.
6. Laat de groenten zo’n 5 tot 10 minuten smoren, met de deksel op de pan. Knapperig zijn ze het lekkerst. Vul elke pannenkoek met de groentevulling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten