zaterdag 13 mei 2017

Gemberkoek

Het recept van deze koek vond ik op de website van droge spieren. In plaats van appelsap gebruik ik een geraspte appel met een beetje water. We gebruiken geen appelsap en anders heb je zo een pak weer een pak staan. Ik heb ook de hoeveel abrikozen gehalveerd en 25 gram extra  boter toegevoegd. Ze smaken heerlijk!

Gemberpoeder koop ik vaak bij de Xenos.
50 gram voor €1,00

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20- 30  minuten
Materiaal: bakblik of grote ovenschaal

Ingrediƫnten
200 gram havermout
1 theelepel natriumbicarbonaat
1 eetlepel gemberpoeder
50 gram gedroogde abrikozen
1 geraspte appel
75 gram roomboter of kokosolie
beetje water
wat zout

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175 ℃. Maal in de keukenmachine de helft van de havermout fijn. Meng het havermeel in een kom met natriumbicarbonaat, gemberpoeder, wat zout en de resterende havermout.
Snijd de abrikozen in stukjes en pureer ze met het appelsap in de keukenmachine.
Smelt de boter of kokosolie in een steelpan en roer de abrikozen erdoor. Spatel dit botermengsel door het havermoutmengsel tot het een homogeen deeg wordt.
Doe het mengsel in de vorm en snijd het gelijk in stukken. Ik heb een ovenschaal gebruikt en er vierkante kleine stukjes van gemaakt. Dan kan ik ze makkelijker bewaren in de diepvries.
Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de punten in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en breek de gemberkoek in punten.

Tip: Deze punten gemberkoek worden lekkerder als je ze een paar dagen in een trommel op smaak laat komen. Dat komt de gembersmaak nog beter tot zijn recht. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten