maandag 14 augustus 2017

Pizzabodem van zoete aardappel

In de Sante las ik dat je ook een pizzabodem kunt maken van zoete aardappel en havermout. Gelijk proberen. Mmmm....

Voorbereiding: 10 min.
Kooktijd: 5 min. kooktijd 15 min. bodem en 10 min as de pizza is opgemaakt

Materiaal: koekenpan en bakblik

Ingrediënten:
Bodem:
350 gram zoete aardappel
75 gram havermout
1 ei
peper zout Italiaanse kruiden
1 theelepel backing soda
Topping:
tomatenpuree
ui
paprika
broccoli
tonijn
verse oregano
geraspte kaas

Werkwijze
1. Snijdt de aardappel is kleine stukjes en kook ze in 5 min gaar.
2. Stamp de aardappels fijn.
3. Voeg de havermout toe en het ei, peper, zout en Italiaanse kruiden toe en roer dit tot mooi prakje.
4. Doe dit alles in een ingevet bakblik. Ik gebruik ook vaak bakpapier. Makkelijker met het schoonhouden.
5. Bak dit 12 minuten op 175 graden gaar.
6. Snijdt ondertussen de andere ingrediënten en bak deze even aan.
7. Blancheer de broccoli in 3 minuten
8. Als de bodem gaar is, smeer deze in met tomatenpuree en verdeel de tonijn over de bodem.
9. Doe de groenten op de bodem en strooi de kaas erover.
10. Zet de pizza nog 10 minuten in de hete oven.

Uiteraard kun je ook kiezen voor andere toppings.

Eet Smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten