maandag 14 augustus 2017

Courgettesoep met madraskruiden

In de herberg waar we deze zomer op bezoek waren aten we een heerlijk soepje! Bij navraag: geen toevoegingen, helemaal verder zelfgemaakt, op het bouillonblokje na.

Voorbereiding: 10 min.
Kooktijd: 20 min

Materiaal: soeppan en staafmixer

Ingrediƫnten:
grote courgette ( 1 kilo ongeveer)
1 ui
2 wortels ( evt)
1 teen knoflook
eetlepel madraskruiden
2 bouillon blokjes
eetlepel kerrie
eetlepel kurkuma
eetlepel Madras kruiden van Johnnie de Boer
zout en peper naar smaak.


Werkwijze
Breng  een pan met 1 liter water aan de kook met de 2 bouillon blokjes
Snijdt ondertussen de courgette in kleine stukken
Idem de ui en de wortel.
Doe alles in de pan en laat dit 20 min koken.
Ga er dan met de stafmixer door en pureer alles tot een gladde massa.
Voeg de kruiden toe en naar smaak zou en peper.

Heerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten