woensdag 23 augustus 2017

Muesli repen

Het basis idee gevonden op de site van Fitbeauty.  Manlief wilde ze maken. We hadden de meeste spullen in huis.  Het resultaat was super. Ik heb ze de volgende dag gemaakt, maar dan als bodem voor een toetje voor de verjaardag van Dochterlief.  Ook dat was een succes.  Ik heb het deeg een kleine schaaltjes gedaan. Deze 15 minuten in de oven. Vervolgens ze laten afkoelen. Toen chocorasp er in gedaan. En daarna ongeveer 60 gram volle Griekse yoghurt in  gedaan. Tot sloot een handje frambozen met daarop nog een klodder Griekse yoghurt en daarop nog 3 bessen met muesli.
Vanavond hebben we de bodems die ik niet gebruikt heb opgegeten met halve stukjes nectarine met walnoten en daarop een dikke lepel Griekse yoghurt. Heerlijk!

Voorbereiding: 15 min.
Baktijd: 25 min.

Materiaal: vierkante schaal

Ingrediënten:
1 grote rijpe bananen (of 2 kleine)
1 appel,  nectarine, wortel
90 gram havermout
35 gram lijnzaad
25 gram sesamzaadjes
25 gram zonnebloempitten
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel cacaopoeder
4 eetlepels kokos
rozijnen
walnoten
abrikozen
vanille extract

Werkwijze
Prak de banaan in een schaal, voeg de appel toe, en daarna alle droge ingrediënten. Even roeren tot een een dik en nog wat droog beslag ontstaat. Deze storten in de ovenschaal. In 25 minuten op 175 graden bakken. Daarna uit de oven halen. Ik snijd de koek direct in de schaal en laat de repen dan afkoelen.
Manlief haalde de koek uit de schaal en sneed ze toen. Kan ook, maar ze brokkelen dan sneller.

Klik hier voor de link








Geen opmerkingen:

Een reactie posten