Overal liggen bij ons in de buurt tafeltjes aan de straat met pompoenen. Pompoenen kun je best lang bewaren. Ik had er nu 3 voor €2,00. Ik vind pompoensoep heerlijk. Morgen gaan we deze eten als maaltijdsoep. Zeker met linzen als eiwitbron een mooie voedzame maaltijd. Plakje eigen gebakken brood erbij...mmmm.
Ik vond in de vriezer nog wat saucijsjes en realiseer me nu pas dat we eigenlijk bijna geen vlees meer eten. Ik koop het zelf althans niet meer. We missen het niet. Zeker in de soep niet meer.
Voor 2 liter soep
1 pompoen (600 gram)
600 gram wortels
400 gram linzen (gekookt)
2 teentjes knoflook
1 liter water en 3 groentebouillonblokjes
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
flinke snuf cayennepeper
50 gram geraspte kaas (optioneel)
Werkwijze:
Snijd de pompoen en de wortels in blokjes. Je kunt de schil laten zitten. Hak de knoflook fijn en doe dit met wat olijfolie in een flinke soeppan.
Fruit de knoflookstukjes en voeg dan de pompoen toe. Doe de deksel op de pan en laat op laat vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep de pompoen zo nu en dan om.
Als de pompoen mooi zacht is na 10 minuten, voeg je 1,5 liter bouillon toe (of voeg water toe, laat dit koken en voeg dan bouillonblokjes toe). Voeg de uitgelekte en gewassen linzen toe. Laat weer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer dan de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender. Wees voorzichtig! De hete spetters kunnen brandwondjes geven. Voeg de kruiden toe. Laat op laag vuur nog een paar minuten borrelen. Garneer met wat geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten