Voorbereiding: 15 min.
Baktijd: 10 min en 30 min
Materiaal: cakeblik en bakpapier
600 gr vleestomaten
125 gr mozzarella
200 gr bloem (+ wat extra voor de vorm)
1 theelepel backing soda
75 ml olijfolie
3 eieren
1 takje verse salie
25 gr boter 25
zout
peper
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Stoof ze in 25 ml olijfolie. Mix goed fijn en meet 400 g van de tomatenpuree af.
Hak de salie fijn. Snij de mozzarella in stukken.
Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak een putje in het midden en doe er 50 ml olijfolie in, de tomatenpuree, peper en zout. Meng door elkaar. Voeg dan een voor een de eieren toe (voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig opgenomen is). Meng er ten slotte de mozzarella en de salie door.
Beboter een cakevorm en bestuif ‘m met wat bloem. Giet het beslag in de vorm en zet 10 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten.
Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is. Haal uit de oven, laat lauw worden, ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Serveer lauw of koud.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten