zondag 10 september 2017

Wortelcake

In de herberg van een collega herbergier het recept gekregen. Het originele recept komt van  Puur Suzanne. Hij is heerlijk.

Klik hier voor de link

Voorbereiding: 120 min.

Baktijd: 50 minuten

Materiaal: keukenmachine

Ingredienten
250 gram wortelen
80 gram dadels
1 zure appel
50 gram amandelen
75 gram cashewnoten in kleine stukjes
175 gram havermout
100 gram rozijnen, een kwartier weken in warm water
2 bananen
2 eieren
theelepel baking soda
theelepel citroen sap
3 theelepels koekkruiden
1 theelepel kaneel

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en hak de wortelen met de keukenmachine.
Bestrooi de wortelen met de kaneel en zorg dat het over alle wortelen verdeeld is
Voeg de bananen, de dadels, de amandelen en de havermout bij de wortelen.
Zet de keukenmachine aan laat deze draaien tot het een egale massa is.
Doe nu het deegmaker stuk in de mengbak.
Voeg nu de eieren, de koekkruiden en de baking soda en het sap van de citroen toe aan het beslag.
Zet de keukenmachine nog even aan en zorg dat alles goed gemengd is.
Schep nu de rozijnen en de noten door het beslag heen met een lepel.
Schep het beslag in het cake blik met bakpapier.
Zet de cake nu voor 60 minuten in de voorgewarmde oven.
Laat de cake een beetje afkoelen en haal hem uit het blik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten