dinsdag 12 september 2017

Snijbietsoep van de voedselzandloper

In de tuin van de herberg staat ook snijbiet. op de website van de Voedselzandloper vonden we dit recept. Deze was iets te dun naar ons idee. We hebben kikker erwten toegevoegd, stukjes courgette en op het eind een verse prei in kleine stukjes. Hij werd toen  perfect!

Voorbereiding: 10  min.

Baktijd:  15 minuten

Materiaal: staafmixer

Ingredienten:
350 gram snijbiet
1 ui
2 tenen knoflook
olijfolie
zout
peper
kerrie
kurkuma
2 koffielepels bouillonpoeder
fijngemalen Italiaanse kaas
100 gram kikkererwten
1 kleine prei

Werkwijze:
Snijd de stelen van de snijbiet en snijd ze in kleine stukjes en was ze in een vergiet. Snijd de bladeren in reepjes en was ze in een vergiet.Fruit wat ui en knoflook in een soeppannetje in wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de steeltjes toe. Breng op smaak met zout, peper, kerrie en kurkuma. Voeg 2 koffielepels bouillonpoeder toe.Voeg na 5 minuten de bladeren van de snijbiet toe en giet er 0,5 liter kokend water bij. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken.Maak de soep glad met een staafmixer. Doe er Italiaanse kaas door, bijvoorbeeld Formaggio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten