dinsdag 5 september 2017

Spinazietaart met bodem van zoete aardappel

Van een mede herbergier kreeg ik deze tip voor een lekkere spinazietaart met zoete aardappel! Helaas zelf nog niet gemaakt, maar hij lijkt me heerlijk. Deze spullen heb ik altijd in huis, dus zo te maken.
Hij komt van "www.leukerecepten.nl".

Voorbereiding: 20 min.

Kooktijd: 30 min

Materiaal: ronde ovenschaal

Ingrediƫnten
2 a 3 middelgrote zoete aardappels
300 gr verse spinazie
1 flinke rode ui
1 knoflook
75 gram walnoten, grof gehakt
75 gram geraspte kaas of stukje blauwe schimmelkaas
peper en zout
3 eieren
paar takjes verse oregano (gedroogde kan ook)
1 eetlepel olie

Werkwijze:
Snijdt de zoete aardappel in dunne plakken. Blancheer ze kort.
Verdeel ze over de ronde schaal met een opstaand randje.
Snijdt de ui in kleine stukjes en bak ze licht aan in ene koekenpan.
Voeg hand voor hand de spinazie toe totdat deze geslonken is.
Doe de spinazie in de vergiet en druk deze uit.
Doe de spinazie opnieuw in de pan.
Doe de knoflook toe met de peper en zout.
Roer en een voor een de eieren er door.
Voeg de kruiden en noten toe en doe het mengsel in de schaal met zoete aardappels.
Doe de geraspte kaas er over en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
Laat de taart in 30 min gaar worden in de oven op ongeveer 200 graden.

We hebben hem in de herberg gemaakt en hij is erg lekker!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten