maandag 11 september 2017

Courgetteboter

Als je veel courgettes hebt uit je tuin, is dit een heerlijk recept. Een met kruiden zijn verschillende versie mogelijk.

Voorbereiding: 15  min.

Baktijd: geen

Materiaal: rasp

Ingredienten
1 kilo courgette
4 el goede kwaliteit olijfolie of roomboter
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper

Werkwijze:
Rasp eerst de courgette. Vervolgens even uit laten lekken. Je kunt de courgette nog extra uitpersen met de hand zodat het sneller gaar wordt. Verhit nu de olie of boter, of een mengsel van beiden, in een pan. Doe het uitje en de knoflook erin en bak het kort aan. Doe nu de courgette erbij en bak het op een medium hoog vuur.

Variaties:
* 1 limoen, rasp en sap, 6 blaadjes verse basilicum, fijn gesneden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten