zondag 17 september 2017

Kabeljauw met zoete aardappelen en sperziebonen

Van huis uit ken ik niet zo goed het koken met vis. Kwam vroeger thuis zelden bij ons op tafel. Vissticks en dat was het. Omdat vette vis goed is in een puur eten dieet, doe ik een poging om iets kabeljauw te maken.

Voorbereiding: 10  min.

Oventijd:  30 minuten

Materiaal: aluminium folie

Ingredienten:( voor 2 personen)
300 gram diepvries kabeljauw
200 gram sperziebonen
200 gram zoete aardappel
 1 klein uitje
peper, zout en dille

Werkwijze:
Kook de sperziebonen 2 minuten
Voeg dan de in plakken gesneden zoete aardappel bij. Kook dit samen nog weer 2 minuten.
Snijd onder tussen een klein uitje in stukjes
Pak 2 blaadjes aluminium folie. Leg in het midden de uitjes.
Zet de oven aan op 200 gram.
Leg dan de sperziebonen en de zoete aardappels erop.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg dan rijkelijk de vers gesneden dille toe
Leg tot slot de kabeljauw op de groente.
Maak van de folie e groente en vis mooie dichte pakketjes.
vervolgens een half uur midden in de oven verwarmen op 200 graden.

Wij aten het met een komkommer salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten