In de herberg in Frankrijk waren zoveel tomaten. Zodat we experimenteren met allerlei recepten. Zo ook tomaten cake. Heerlijk. Ik vond dit recept.
Voorbereiding: 15 min.
Baktijd: 45 min
Materiaal: cakeblik en bakpapier
Ingrediënten:
3 eieren
170 gram havermout spelt
1 dikke thee lepel baking soda
8 cl + 1 eetlepel olijfolie
12 ½ cl melk
70 gram geraspte gruyère
125 gram mozzarella
100 gram zongedroogde tomaatjes op olie
8 grote basilicumbladeren
peper en zout
Bereiding:
Snijdt de tomaatjes fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de tomaatstukjes circa 10 minuten met wat zout en peper naar smaak, sudderen. Laat afkoelen. Voeg de in blokjes gesneden mozzarella en de fijngehakte basilicum toe. En roer even door.
Kluts de eieren, de bloem en de ‘levure chimique’ door elkaar. Voeg er beetje bij beetje eerste de olie, en daarna de melk (op kamertemperatuur) bij; goed blijven roeren. Meng er dan de gruyère doorheen, voeg op het laatst het tomaat/mozzarellamengsel toe.
Doe de massa over in een beboterde cakevorm en bak circa 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er een prikker in kunt steken die er schoon weer uitkomt. Laat een kwartiertje afkoelen voor je de vorm leegschudt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten