zondag 17 januari 2021

Romig gestoofde worteltjes met doperwten en koolvis

In de winter heb ik grote hoeveelheden winterwortels. Elke keer is het een uitdaging om als ze bijna aan het eind zijn er nog weer iets te mee bedenken. Nu heb ik zo heerlijk recept gevonden. Beetje van internet en een beetje van me zelf. De foto is wat flets maar het was superlekker.


Ingrediƫnten
1 kilo winterwortels in stukjes
1 dikke ui
200 gram koolvis
200 gram doperwten uit de vriezer.
100 cc kookroom of slagroom
eetlepel dille

Naar smaak gember en knoflook en zout

Werkwijze
Kook de wortels kort min of 5  tot 7  
Snijdt de ui in kleine stukjes en bak deze glazig.
Bak de koolvis mee.
Voeg de gekookte wortels toe en de doperwten uit de vriezer.
Idem zout en kruiden.
Voeg de room toe en laat dit op een klein pitje 5 minuten stoven.


Met een frisse salade en rijst. Mmmmmmm



Geen opmerkingen:

Een reactie posten