zondag 15 januari 2017

Broccoli met zalm

Broccoli is een gezonde groente. In het boek Hoe word je 100? staat het op de lijst van dagelijks te eten groenten. We eten het in de avondmaaltijd, maar ik doe ook vaak de broccoli door salades. Ook erg lekker.


Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 2  en 2 minuten
Afbaktijd: 2 minuten
Materiaal: geen bijzonderheden

Ingredïenten
500 gram broccoli
300 gram zalm
2 uien
100 gram champions
ketjap saus
beetje zout

Werkwijze
Laat de zalm ontdooien.
Snijd de broccolisteel in stukjes en snijdt de roosje in door de midden in kleine stukken.. Ik gebruik de steel ook altijd. Deze kook ik iets langer. Doe de steel in de pan en laat deze 2 minuten koken. Voeg dan de broccoli toe en laat deze nog 2 minuten mee koken.
Bak in de koekenpan de 2 uien glazig. Snijd de champions in plakjes en bak ze ook. Voeg dan de zalm toe en bak deze in stukjes mee. Als de broccoli klaar is ook toevoegen samen met de ketjap. Even mee bakken en klaar is de maaktijd. Ik doe ook nog wel eens een teentje knoflook erbij.

Je kunt het zo eten, maar ook serveren met zilvervliesrijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten