vrijdag 22 mei 2020

Maisgries

Wat aardappels zijn voor Hollanders, is polenta voor de Italianen. Ze maken er van alles van! Van koekjes tot gebakjes en van hartige taarten tot snacks.
Hier lees je het basis recept voor Polenta. Ik heb er gewoon een griesmeelpudding van gemaakt. Masi bevat eiwit en minder koolhydraten.

Ingrediënten:
150 g Joannusmolen Maisgries (Polenta)
1 liter melk
handje rozijnen
handje walnoten

Bereidingswijze
Breng een liter melk aan de kook, strooi 150 g polenta erin en laat 5-10 minuten onder regelmatig roeren inkoken. Voeg aan het eind de ongewelde rozijnen toe en het handje walnoten. Spoel een bakblik om met koud water en vul daarna met de hete massa. Af laten koelen en uit het blik storten.

Naar smaak kan de polenta ook worden bereid met water of bouillon, gebruik dan 175 g polenta.

Polenta kan na bovenstaande bereiding worden gegrild. Snijd de afgekoelde polenta in plakken en bestrijk elke kant met olie. Leg de plakken onder een hete grill tot beide kanten krokant zijn.

Serveer met met bijvoorbeeld vers fruit of als bijgerecht bij een pikant roerbakgerecht.



Polenta plaatcake

Ingrediënten
500 gram biologische maïsgries *
10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
300 gram havermout
150 gram lijnzaad
kokend water
In het orginele recept:
twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
greensweet-stevia erythritol suiker

Ik ga het prberen met appel en rozijnen.
ceylon kaneelpoeder

Ik heb ook een derde van het recept gebruikt.


Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng een eetlepel kaneelpoeder door 100 gram erythritol suiker ( kaneelsuiker) Voeg aan de geweekte massa opnieuw beetjes kokend water toe, en roer de rest van de ingrediënten erdoor. Blijf goed roeren. Als de massa goed smeuïg is geworden, de massa op de plaat storten en uitsmeren. Bestrooi royaal met de kaneelsuiker. Bak de koek in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen. Snij in stukken..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten