vrijdag 17 februari 2017

Bleekselderijsoep

Als je nog een strinkjes bleekselderij in de koelkast hebt liggen en niet helemaal fris meer, kun je er nog een soepje van koken.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd:  10 minuten
Materiaal: staaf mixer

Ingrediƫnten:
liter water
2 grote uien
4 stengels bleekselderij
1 groentebouillonblokje voor 1/2 liter
3 tenen knoflook
zout
peper
paar lepels olijfolie
beetje venkel

evt
flinke scheut droge witte wijn
flinke scheut roomboter
paar lepels olijfolie

Werkwijze:

De ui snijden in dunne ringen. De bleekselderij snijden in ringen van halve cm en de teentjes knoflook in dunne plakjes. Dit alles smoren in de boter met olijfolie in  5 minuten. Het mengsel moet glazig blijven en niet bruin. Door de lange stooftijd karamaliseerd de uien en worden ze lekker zoet. (de bleekselderij zorgt voor het frisje in dit gerecht). Dan de witte wijn er bij doen en hier mee afblussen. Doe dan het mengsel in een pan. Alles mengen in de stafmixer. Voeg dan het groentebouillonblokje met het water toe en laat het nog  30 minuten koken. Op smaak maken met zout en peper.


Variatie:

De ui snijden in kleine stukken. De bleekselderij idem. Met een liter water met het bouillonblokje op zetten en 15 minuten laten koken. Haal er wat stukken ui en selderij uit. Ga vervolgens met de blender door de soep en voeg dan de hele stukken ui en bleekselderij weer toe.
Voeg vervolgens de de kruiden naar smaak toe! Ook een lekkere variant.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten