Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Materiaal: staaf mixer
Kooktijd: 10 minuten
Materiaal: staaf mixer
Ingrediƫnten:
liter water
2 grote uien
4 stengels bleekselderij
1 groentebouillonblokje voor 1/2 liter
3 tenen knoflook
zout
peper
paar lepels olijfolie
beetje venkel
liter water
2 grote uien
4 stengels bleekselderij
1 groentebouillonblokje voor 1/2 liter
3 tenen knoflook
zout
peper
paar lepels olijfolie
beetje venkel
evt
flinke scheut droge witte wijn
flinke scheut roomboter
paar lepels olijfolie
flinke scheut droge witte wijn
flinke scheut roomboter
paar lepels olijfolie
Werkwijze:
De ui snijden in dunne ringen. De bleekselderij snijden in
ringen van halve cm en de teentjes knoflook in dunne plakjes. Dit alles smoren
in de boter met olijfolie in 5 minuten.
Het mengsel moet glazig blijven en niet bruin. Door de lange stooftijd
karamaliseerd de uien en worden ze lekker zoet. (de bleekselderij zorgt voor
het frisje in dit gerecht). Dan de witte wijn er bij doen en hier mee
afblussen. Doe dan het mengsel in een pan. Alles mengen in de stafmixer. Voeg dan het
groentebouillonblokje met het water toe en laat het nog 30 minuten koken. Op smaak maken met zout en
peper.
Variatie:
De ui snijden in kleine stukken. De bleekselderij idem. Met een liter water met het bouillonblokje op zetten en 15 minuten laten koken. Haal er wat stukken ui en selderij uit. Ga vervolgens met de blender door de soep en voeg dan de hele stukken ui en bleekselderij weer toe.
Voeg vervolgens de de kruiden naar smaak toe! Ook een lekkere variant.
Variatie:
De ui snijden in kleine stukken. De bleekselderij idem. Met een liter water met het bouillonblokje op zetten en 15 minuten laten koken. Haal er wat stukken ui en selderij uit. Ga vervolgens met de blender door de soep en voeg dan de hele stukken ui en bleekselderij weer toe.
Voeg vervolgens de de kruiden naar smaak toe! Ook een lekkere variant.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten