vrijdag 8 maart 2019

RAW food Snickers zonder suiker, gluten en lactose

Deze week ben ik naar een avond geweest over RAW food. Een leuke interessante avond. Kim van Waversveld van Foodyourlive leidde deze avond.  3 Heerlijke recepten mee gekregen naar huis.

Ik moet nog gaan experimenteren. Zouden dadels deels zijn te vervangen zijn door een wortel.....
Aanvulling: ik heb het geprobeerd... heerlijk....  maar nog wel zonder wortels, want deze had ik niet meer.




Ingrediënten:

Bodem
100 gr noten (ongebrand en ongezouten)
150 gr dadels (ontpit)(75 gr dadels en 75 gr wortels
Snuf Himalaya zout

Vulling
125 gr pindakaas (zonder toevoegingen)
175 gr dadels
2 el kokosvet

Topping
1 reep pure chocolade van minimaal 70% cacao (100gr)
Rauwe pinda’s (je kunt ze licht roosteren)

Werkwijze
Zet een vorm klaar met hierin een vel bakpapier.
Mix de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een plakkerig geheel.
Druk dit als eerste laag in de vorm.
Mix nu de ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en druk vervolgens als tweede laag in de vorm.
Zet het geheel nu even in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie. Schenk de chocolade over de tweede laag en maak af met een topping van pinda’s.
Zet het geheel terug in de koelkast en als de chocolade had is dan kan hij gesneden worden. Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten