dinsdag 2 november 2021

Marokkaanse groenteschotel met harissa en couscous

In mijn to good to go pakket zat een dikke pompoen. Ik had dus heel veel pompoenblokjes. Had al  pompoenrisotto gemaakt en had nog bak vol pompoen over. Vervolgens  gezocht naar een recept anders dan pompoensoep....  want van de resten en schillen had ik ook al een soepje gemaakt. 



Kosten voor 4 personen € 3,45

ui 0,10 
linzen 0,30
tomatensaus 0,25
tomaten puree 0,30
groente en pompoen 1,50
harissa 0,30
bouillion  0,20
couscous 0,50


 Ingrediënten  voor 4 personen

1 bloemkool/ sperziebonen/courgette
1 (fles)pompoen
1 ) pakje tomatensaus
1 blikje (70 g)  tomaten puree
1 ui
250 g couscous
150 g rode splitlinzen
750 ml groentebouillon
2 tl harissa
zonnebloemolie
peper, naar smaak



Werkwijze: 

Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm x 1 cm, snijd de bloemkool in roosjes en de ui fijn.

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de tomaten puree en harissa toe aan de pan en roerbak 1 minuut mee. Voeg de bloemkool, pompoenblokjes en splitlinzen toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.

Voeg tomaten pomedore en groentebouillon toe aan de pan en laat het geheel 25-30 minuten pruttelen op middelhoge temperatuur totdat de groente en linzen gaar zijn. Proef en breng op smaak met peper.

Bereid ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.

Verdeel de couscous en stoofschotel over de borden en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten