Ik dacht dat ik dit recept er al tussen had staan, ergens op dit blog. Niets dus. Maar sinds we de curry's hebben ontdekt staan deze ook wekelijks op onze lijst. Echt heerlijk.
Een paar recepten:
Wortelcurry met linzen
750 gr wortels
150 gr rode linzen
2 dikke uien
100 gram kokosmelk
2 dikke eetlepels rode curry saus
200 gram water
naar smaak zout en knoflook toevoegen
als topping verse koriander of peterselie
1. Snijdt de wortels in dunne plakjes
2. Roerbak ze in de pan met dikke bodem
3. Voeg dan de in grove stukken gesneden ui en knoflook toe.
4. Roerbakje 5 minuten
5. Voeg dan het water en de currysaus toe, samen met de linzen.
6. Laat dit samen 20 minuten stoven.
7. Voeg dan de kokosmelk toe.
Garneer met de verse koriander.
Romige wortelcurry
Ingrediënten 4 personen
1 el wokolie;
2 uien in partjes;
750 g winterpeen in stukken;
1.5 el kerriepoeder;
1 groentebouillontablet;
200 ml kokosmelk;
1 limoen uitgeperst;
150 g cashewnoten grof gehakt;
4 takjes koriander of peterselie grof gehakt.
Werkwijze
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de ui 3 min. Voeg de winterpeen toe en bak deze 2 min. mee. Schep het kerriepoeder erdoor en verkruimel het bouillontablet erboven.
Voeg vervolgens 250 ml heet water toe en roer de kokosmelk erdoor. Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en laat de curry, met het deksel op de pan, 20 min. zachtjes laten pruttelen. Laat, als de saus nog wat dun is, het gerecht nog even zonder deksel koken.
Voeg limoensap naar smaak toe en schep de cashewnoten en koriander of peterselie erdoor.
Verdeel de curry over 4 kommen of diepe borden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten