vrijdag 2 juni 2017

Zoete omelet

Manlief verraste me vanavond op een heerlijke koude omelet. We bakkeleien nog over de naam. Of is het een dikker pannenkoek? Ik weet het niet, maar de omelet is heerlijk. Er zat kiwi door. Heel lekker fris. Nooit geweten dat kiwi zo lekker kan zijn in een gerecht.


Materiaal: koekenpan

Ingrediƫnten:
2 eieren
60 gram havermout
beste scheut melk
1 kiwi
1 banaan
1 appel
1eetlepel zonnenpitten
stukje verse gember
beetje zoute
theelepel kaneel

Werkwijze:
Snijd de vruchten in niet te kleine stukjes. Idem de gember. Deze uiteraard wel in hele kleine stukjes. Doe de eieren in een kom. Meng de havermout er door heen. Voeg de melk toe. En klop flink.
Voeg dan het fruit, de zonnenpitten en het zout en de kaneel toe.
Doe het mengel in een hete met olie bestreken koekenpan. Zet deze op zacht vuur en laat de omelet garen. Keer de omelet eventueel met een pannendeksel.

Eet smakelijk.

We aten de omelet koud. Heerlijk! Erg fris!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten