zaterdag 2 mei 2020

Zuurkool met witte bonen

Als je dan even gaat zoeken vind je nog lekkere recepten met zuurkool. Deze vind ik goed omdat er witte bonen bij zitten. Dat betekent in ieder geval eiwitten. In het oorspronkelijke recept staat dat je zuurkool moet stoven. Maar dat wil ik juist niet. dan verliest de zuurkool juist zijn goede kwaliteiten.

Ingrediënten:
25 g roomboter
4 uien (in halve ringen)
1 pakje zuurkool (500 g)
1 theelepel kaneel
3 appels ((Elstar of Jonagold), geschild)
1 blik witte bonen (800 g)

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 200 °C.
In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 minuten fruiten.
Zuurkool met kaneel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Met appelboor klokhuizen uit appels steken. Appels in dunne plakken snijden.
In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper.
Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen.
Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken. Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen. Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter. Peper erboven malen.
In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 minuten heet en gaar laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten