Ingrediënten
300 gram brandneteltoppen
4 eieren
2 eetlepels havermoutmeel
scheut room
zout en beter naar smaak
teen knoflook
Werkwijze:
Was de brandnetels in ruim, koud water. Laat ze uitlekken en zet ze alleen op met het aanhangend water en wat boter. Na 10 minuten stoven de brandnetels redelijk fijn hakken. Dit mengsel mengen met 4 eieren, wat room en in water gewelde gemalen havermout. Op smaak maken met zout, peper, knoflook ( geperst)
Smelt een kontje boter in een koekenpan en bak met een mengsel op een rustig vuur er een mooie omelet van.
Brandnetelpannenkoeken
Ingrediënten
300 gram brandneteltoppen
2 eieren
150 gr havermoutmeel
300 gram brandneteltoppen
2 eieren
150 gr havermoutmeel
300 cc melk of karnemelk
zout en beter naar smaak
teen knoflook
Werkwijze:
Was de brandnetels in ruim, koud water. Laat ze uitlekken en zet ze alleen op met het aanhangend water en wat boter. Na 10 minuten stoven de brandnetels redelijk fijn hakken. Dit mengsel mengen met de eieren, meel en melk. Op smaak maken met zout, peper, knoflook ( geperst)
Smelt een kontje boter in een koekenpan en bak met een mengsel op een rustig vuur mooie pannenkoeken van. Bestrooi ze met geraspte kaas.
zout en beter naar smaak
teen knoflook
Werkwijze:
Was de brandnetels in ruim, koud water. Laat ze uitlekken en zet ze alleen op met het aanhangend water en wat boter. Na 10 minuten stoven de brandnetels redelijk fijn hakken. Dit mengsel mengen met de eieren, meel en melk. Op smaak maken met zout, peper, knoflook ( geperst)
Smelt een kontje boter in een koekenpan en bak met een mengsel op een rustig vuur mooie pannenkoeken van. Bestrooi ze met geraspte kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten