zondag 17 mei 2020

Brandnetelpesto

In de speurtocht naar recepten met brandnetels, kwam ik ook deze tegen. Lijkt me ook lekker.

Ingrediënten:
emmer brandneteltoppen
pijnboompitten
1 teentje knoflook
parmezaanse kaas
1 citroen
olijfolie
stuk of 10 zongedroogde tomaten
fusilli

Werkwijze:
Was de brandneteltoppen. Doe dat wel met tuinhandschoenen.
Stoom de brandnetel in een stoommandje of inzet tot ze zacht en geslonken zijn.
Doe de toppen, pijnboompitten, knoflook en de geraspte parmezaanse kaas in een hakmolentje of keukenmachine.
Pureer de massa. Voeg er het sap van 1 citroen en olijfolie toe. Gebruik zoveel olie tot het een smeuige saus is.
Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng de fusilli met de pesto.
Garneer met de tomatenreepjes en schaafsel van Italiaanse kaas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten