Ik ben dol op burgers.... Nu vond ik deze. Ik moet hem nog proberen, maar lijkt me reuze lekker...
Ingrediënten
500 g wortel, geraspt
2 eieren
6 el Joannusmolen Kikkererwtenmeel (glutenvrij)
snuf Keltisch zeezout
kokos- of olijfolie, om in te bakken
geitenyoghurt (optioneel)
verse munt (optioneel)
Werkwijze
Klop de eieren samen met het Keltisch zeezout los in een kom. Voeg de geraspte wortel toe, meng goed. Voeg vervolgens ook het kikkererwtenmeel toe en meng goed. Laat het mengsel een paar minuten rusten. Verwarm wat olie in een grote koekenpan. Schep 4 hoopjes beslag in de pan en druk de hoopjes een beetje plat tot een ‘burger’ (tip: je kunt eventueel ook een uitsteekring gebruiken om de burgers een mooie ronde vorm te geven). Bak de burgers op niet al te hoog vuur in een minuut of 10 á 15 bruin en gaar, halverwege even omkeren. Serveer de burgers met wat geitenyoghurt en munt. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten